Raad van Toezicht

Sinds juli 2016 is de Raad van Toezicht (RvT) actief als toezichthouder binnen de Prader-Willi Stichting. De eerste twee leden van de RvT zijn gevraagd door het bestuur, zij hebben zelf een derde persoon gezocht. De leden van de RvT zijn Martijn Pothuizen, Martin Moeken en Aldert Hoksbergen. Binnenkort zullen zij zich nader voorstellen.

De RvT heeft een eigen reglement en zal vanaf nu haar eigen leden kiezen om haar onafhankelijkheid te waarborgen. De RvT houdt toezicht op het bestuur en staat het bestuur bij op tal van belangrijke zaken. Zij vergadert drie keer per jaar over de bestuursplannen, de begroting en de jaarrekening en is dus nauw betrokken en op de hoogte van de organisatie van de patiëntenorganisatie. Zij toetsen en bewaken de kwaliteit van het bestuur. Dit geeft vertrouwen en steun bij betrokkenen en leidt tot een gezond functioneren van de patiënten-organisatie.

Interesse om in de Raad van Toezicht plaats te nemen? Neem contact met ons op!